De laddercompetitie ziet er in beginsel als volgt uit: uiteraard hoe meer mensen mee doen, hoe meer treden er zullen zijn en hoe breder de ladder dan zal worden. 

Ook zijn er enkele spelregels opgesteld welke belangrijk zijn om nageleefd te worden, zodat het voor iedereen leuk is (en blijft) om mee te doen.

Hier volgen de spelregels:

·        Je wordt na aanmelding van deze competitie op de onderste trede op de ladder geplaatst. Door wedstrijden te winnen en wedstrijden te verliezen kom je uiteindelijk op je eigen niveau van de ladder terecht. Je kunt op de ladder klimmen door een tegenstander uit te dagen die 1 trede hoger staat op de ladder. Win je de wedstrijd, dan wisselen jij en je tegenstander om van plaats en stijgt je hierdoor op de ladder. Verlies je, blijf je vanzelfsprekend op deze trede van de ladder staan.

·        De nr 1 kan enkel uitgedaagd worden, alle leden op het laagste niveau kunnen enkel zelf uitdagen om daarmee de mogelijkheid te krijgen om op de ladder te stijgen. Leden die op tussenliggende tredes staan op de ladder kunnen zelf uitdagen of uitgedaagd worden.  

·        Je kunt slechts mensen uitdagen welke 1 niveau hoger staan dan jezelf op de ladder. Zelf kun je dan ook alleen maar uitgedaagd worden door iemand van 1 niveau onder jouw eigen level.

·        Je kunt maximaal 1 wedstrijd per week spelen, maar er wordt wel van je verwacht dat je minimaal 1 wedstrijd per maand speelt. Zelf iemand uitdagen of uitgedaagd worden, dat maakt in deze niet uit.

·        Speel je een hele maand niet, dan zak je automatisch op de laatste dag van de maand 1 trede naar beneden. Een willekeurig persoon neemt jouw plaats dan in (dit wordt door de beheerders in overleg bepaald).

·        Wedstrijden zijn altijd best of 5, oftewel 3 gewonnen sets.

Puntentelling gewoon zoals standaard (game loopt tot 11 punten met minimaal 2 punten verschil, of zoveel verder als nodig).

·        Het is niet chique om een uitdaging door iemand onder jou op de ladder te weigeren!!! Weet, het is maar voor de fun. Een uitdaging weigeren is dan ook niet toegestaan.

·        Wedstrijduitslagen kun je (liefst direct na een gespeelde wedstrijd, maar in ieder geval voor zondag 15.00 uur) via een privéberichtje op Whatsapp doorgeven aan 1 van de beheerders, welke de ladderstand wekelijks op zondag in de namiddag zullen bijwerken. Geef ook even door op welke dag + tijd de wedstrijd gespeeld is.

·        Wedstrijduitslagen worden wel bijgehouden, echter iedereen is gelijk op gelijkwaardig niveau.   Oftewel… op gelijkwaardig niveau is er verder geen concurrentie/competitie.

·        Speeldagen zijn in principe op dinsdagavond en op zondagochtend. Uiteraard mag je ook in onderling overleg zelf een ander geschikt moment kiezen om een wedstrijd te spelen.

·        Wil je iemand uitdagen, doe dit dan telefonisch of via een privéberichtje. We willen hiermee de chatbox van deze groepsapp leeg/schoon houden.

·        Wanneer je iemand hebt uitgedaagd, probeer dan de wedstrijd zo snel mogelijk te spelen (laat er geen weken overheen gaan, maar speel binnen enkele dagen). Dit om de vaart in de competitie te houden en daarmee anderen ook weer de gelegenheid te geven om jou of je tegenstander uit te dagen.

·        Het is niet toegestaan om de tegenstander tegen wie je het laatst gespeeld hebt, direct opnieuw uit te dagen. Er moet minimaal 1 ladderwedstrijd tussen zitten! Dit is o.a. om te voorkomen dat enkele mensen alleen maar tegen elkaar gaan spelen.

·        Wil je uit de laddercompetitie verwijderd worden, geef dit dan door aan 1 van de beheerders. Zij zullen jou dan uit het overzicht en uit de whatsapp-groep verwijderen. Ook gaan de beheerders met elkaar in overleg om te bepalen wie van de leden die op 1 trede lager staat op het ladderschema, de vrijgekomen plaats gaat innemen. Zo kan het zijn dat je stijgt op de ladder zonder dat je ervoor hebt moeten spelen. 

Het staat vrij om mensen, waarvan jij denkt dat die ook wel mee zouden willen doen met deze competitie, uit te nodigen om hen ook enthousiast te maken. Er zijn, wat ons betreft, geen beperkingen en daarom kan iedereen die lid is bij dit sportcentrum gewoon aan deze laddercompetitie worden toegelaten.

Nog even een laatste note: met dit initiatief wordt ons inziens een leuke strijd opgeroepen die fanatiek, sportief maar ook zeker gezellig zal zijn. Wees schappelijk en ga tijdens een wedstrijd niet over een gespeeld punt zwaar in discussie, maar stap na de wedstrijd gezamenlijk met een fijn gevoel van de baan af. Het is een competitie wat geen extra geld kost. Het gaat feitelijk nergens om. Het enige wat op het spel staat is niets meer dan de eervolle titel Squashkoning(in) van het jaar 2019 van dit sportcentrum.

Wij hopen dat alles wat in deze uitnodiging staat, voor iedereen helder is en dat wij allemaal ons er aan zullen houden.

Je kunt je aanmelden door een whatsapp-berichtje te sturen aan 06  40 50 75 11 (Rémon) of door een email te sturen aan laddercompetitie2019@hotmail.com. Vermeld duidelijk je voor + achternaam en je 06-nummer.  

Heel veel squash-plezier toegewenst, 

 

Jeroen, Jan-Dirk, Karin, Sam & Rémon Deze tekst past u aan door erop te klikken.