Groepslessen

We beschikken over een breed scala van groepslessen.

BBB

BBB staat voor het aanpakken van drie belangrijke B’s in je lichaam: je buik, billen en benen. In 60 minuten tijd train al deze gebieden met behulp van cardio- en krachtoefeningen. Door deze ideale combinatie werk je aan je hele lijf en wordt je sterker en strakker. 

Tijdens een uurtje BBB werk je op een laagdrempelige manier aan het verbeteren van je kracht, balans, vitaliteit en conditie. Je werkt met gewichtjes, halterstangen, maar ook dynabands. Dat zijn elastieken banden die je om bijvoorbeeld je benen doet voor extra weerstand. Door het toevoegen van weerstand aan je oefeningen, daag je jezelf net iets meer uit en worden je spieren krachtig.

Pump

Pump is een workout  waarbij je alle grote spiergroepen traint in 60 minuten: buik, rug, benen, borst, schouders etc. Je blijft op je plaats staan of liggen en er zijn geen danspasjes. Je gebruikt veel minder gewicht dan in de fitnessruimte omdat je gedurende een muzieknummer van 5 minuten achter elkaar oefeningen doet voor 1 spiergroep. Je zet daarmee de verbranding in gang en maakt je spieren sterker en traint vooral op spieruithoudingsvermogen.
De bewegingen maak je met behulp van de stang, gewichten en de step. Voorbeelden van oefeningen: squats-biceps curl-shoulder press-bankdrukken-push ups etc.

Pilates

Bij Pilates train je je lichaam vanuit je centrum. Het gaat er bij pilates om dat je met precisie, concentratie en controle je lijf uitdaagt. Zo ontwikkel je een betere stabiliteit, coördinatie en spierkracht. 
Pilates heeft elementen uit yoga, maar je doet tijdens een les ook krachtoefeningen. Tegelijkertijd is een juiste houding tijdens het uitvoeren van de oefeningen enorm belangrijk. De gediplomeerde instructeur houdt in de gaten of je alles goed uitvoert. En wil je meer of juist minder uitdaging? Dan zijn er altijd verschillende opties.
Tijdens pilates staan ook ademhalingstechnieken centraal waardoor er naast het lichamelijke ook veel aandacht is voor geestelijke aandacht. 

Xcore

Deze buis (de XCORE-trainer®) geeft aan het begin en het einde van iedere beweging een aanvullende belasting op de spier- en bindweefselstructuren van het hele lichaam. Dit effect wordt ‘reactive impact’ genoemd en is dé manier om je core-spieren te trainen. Een XCORE Workout® duurt slechts 50 minuten en daarvan wordt iedere minuut maximaal benut. De XCORE Workout® is kort, effectief, simpel, dynamisch en intensief en absoluut veilig voor het lichaam om te doen. Alle grote spiergroepen worden optimaal getraind.

Balance -Yoga

In onze samenleving hebben veel mensen behoefte aan een stukje ontstressing. Tijdens de Balance workout wordt gebruik gemaakt van traditionele bewegingen uit Yoga en Tai Chi: gecontroleerd ademhalen, flexibiliteit, statische kracht, evenwicht, concentratie en meditatie. Het is niet zweverig, integendeel: er wordt behoorlijk doorgewerkt met oefeningen die je pas na enige tijd onder knie hebt. Je staat met doorgezakte knieën, op 1 voet, op handen en knieën, op handen en voeten en je zit en ligt. Er is rustige achtergrondmuziek. Het programma wisselt iedere drie maanden. Veel elementen komen regelmatig terug. Volhouden kost een behoorlijke spier-inspanning wat naderhand resulteert in een hogere graad van ontspanning.

Buikspierkwartier

Per week wordt 10 keer een uitdagend buikspierkwartier gegeven op de fitnessruimte. Iedereen die zich voor een fitnesstraining heeft ingecheckt, kan meedoen op eigen niveau. Opties worden aangegeven. Buikspieren spelen een grote rol in het stabiliseren van je romp dus ook je rug. Sterke buikspieren zorgen voor een betere houding.

Hatha Yoga

Een groepsles yoga is voor iedereen, jong of oud, man of vrouw, stijf of lenig, dik of dun, nuchter of zweverig. Yoga is voor mensen die behoefte hebben aan rust en ontspanning, een energiek lichaam en een heldere geest.
Yoga kun je niet goed of fout doen. Het gaat namelijk niet om de perfecte houding, het gaat om de oefening die eraan vooraf gaat. Lenigheid, concentratie en kracht zijn de gevolgen van de oefeningen, maar zijn niet het doel op zich. De eenheid van je lichaam en geest zoek je met je ademhaling, lichamelijke oefeningen en concentratie. Op die manier breng je je lichaam en geest in balans. Door te oefenen en steeds opnieuw een poging te wagen leer je deze houding steeds iets beter te beheersen.

Cycle

Indoor cycling wordt 10x per week gegeven op de trendy Body Bikes met display, waarop je o.a. je trapvermogen in wattage, trapsnelheid en hartslag leest. Je kunt trainen op je eigen niveau; dus de weerstand wegdraaien wanneer je wil en blijven zitten als je niet wil staan. De zaal is speciaal verlicht en er is een goede klimaatbeheersing.

Cycle is geschikt voor iedereen die mag fietsen. Het is de ideale manier om veel calorieën te verbranden en het hart- longsysteem te stimuleren. De voordelen: gezondere en sterkere vaatwanden, soepele en sterke gewrichten, verlaging van bloeddruk en cholesterolspiegel, verbetering van de capaciteit van zuurstof opname, verbranden van vet en het stimuleren van de stofwisseling. Deelnemers die moeten revalideren, kunnen bij Cycle zittend en met een minimale belasting (eventueel met hartslagmeter) hun hersteltraining doen.

Small group training

Small group training met de kwaliteit van personal training. We werken daarom in kleine groepen van maximaal 8 personen. Onze trainingen zijn Crossfit georiënteerd, onder begeleiding van personal trainers en Crossfit gecertificeerde trainers. Persoonlijke aandacht en kwaliteit van de les staat centraal. Small group training is een Full Experience personal training bedrijf dat zich continue blijft innoveren. Zo hebben wij alles in huis om jou te begeleiden naar een gezonde levensstijl met succesvolle resultaten.

Squash fitness centre Arnhem

Wij bieden net iets meer